El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, els espectacles amb més nominacions a la 21a edició dels Premis Butaca

noticia_2015 copia

Avui s’ha celebrat la Festa Estrella Damm – Nominats Premis Butaca 2015, on s’han anunciat els nominats dels premis que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada.
30 produccions i 80 professionals han estat nominats en aquesta emblemàtica edició.

S’obre ara el període de votacions, que es realitza exclusivament mitjançant la web www.premisbutaca.cat fins al 16 de novembre.
La gala de lliurament dels guardons se celebrarà al Teatre Lliure el dilluns 23 de novembre.

Barcelona, 13 d’octubre de 2015. Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques i els artistes nominats del nostre país la darrera temporada. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins al pròxim dimecres 16 de novembre.

Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Lliure (Passeig de Santa Madrona, 40-46, Barcelona), on el dilluns 23 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Les nominacions

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, ambdós muntatges del Teatre Lliure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29)  amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14) , El President (TNC, Temporada Alta, El Canal), El curiós incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29)

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events), La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Flor de Nit – El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí), A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).

Els Feréstecs i Barcelona són els espectacles amb més nominacions a la 19a edició dels Premis Butaca

presentacio-nominats-XIX

Barcelona, 22 d’octubre de 2013. Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui les
seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 26 de novembre.

Per cinquè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1. Barcelona), on el dimarts 3 de desembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Les nominacions

Els muntatges Els Feréstecs (Teatre Lliure) amb 8 nominacions i Barcelona (TNC)  amb 7 són els espectacles que compten amb més nominacions d’aquesta XIX edició. Per sota es troba, amb 5 nominacions, el musical T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré (Vania Teatre); i la segueixen amb 4 El Nom (Focus), L’onada (Teatre Lliure), La Bête (TNC), Smiley (Flyhard) i El principi d’Arquímedes (S.Beckett-Obrador/Grec’12/Ass. Verins Escènics).

Els nominats a millor muntatge són Els Feréstecs (Teatre Lliure), Barcelona (TNC), L’onada (Teatre Lliure), La Bête (TNC) i 28 i mig (La Perla 29).

Pel que fa a directors, els nominats són Lluís Pasqual per Els Feréstecs, Joel Joan per El nom, Guillem Clua per Smiley, Pere Riera per Barcelona i Oriol Broggi per 28 i mig.

Com a millor actor, estan nominats Pol López per Ivan i els gossos, Jordi Bosch per Blackbird, Albert Triola per Smiley, Eduard Farelo per L’Onada, Pablo Derqui per Roberto Zucco i Toni Gomila per Acorar.

Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Míriam
Iscla i Emma Vilarasau per Barcelona, Mercè Arànega per Bona gent, Bea Segura per Blackbird, Carlota Olcina per Oleanna i Fina Rius per Afterplay.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són Smiley (Flyhard produccions), El Principi d’Arquímedes (S. Beckett-Obrador/Grec’12/Ass.Verins Escènics), Afterplay (CAET/Mola Produccions), Ivan i els gossos (T. Lliure), i Cosmètica de l’enemic (S.Muntaner/CAER. La flauta màgica (Cia. Dei Furbi), T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré (Vania produccions) i The
wild party (Vocal Factory Bcn/T.Gaudí) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Siena (Cia. La Veronal/Mercat de les Flors/Hellerau Centre Europeu de Dresden), A place to bury the estrangers (Roberto livan/EnclaveArts/Mercat de les Flors) i Concierto Concepto (Brodas Bros/Varium).

Un premi d’Honor amb nom

Enguany, els Premis Butaca estrenen en la seva XIXena edició un nou nom pel Premi Honorífic que es concedeix cada any, que passarà a dir-se a partir d’ara Premi Honorífic Anna Lizaran en honor a la recentment desapareguda actriu. El nom de la persona que rebrà el reconeixement aquest any es farà públic al llarg del mes de novembre.

Els guanyadors de la passada edició

Entre els premis destinats a diferents categories d’arts escèniques l’any 2012, Incendis (La Perla
29) es va endur els guardons al millor muntatge, millor director (Oriol Broggi), millor actriu (Clara Segura), millor escenografia (Oriol Broggi i Sebastià Brossa) i millor il·luminació (Albert Faura). La vampira del Raval (Cia. Octubre Teatral) va rebre el reconeixement al millor musical , millor composició musical (Albert Guinovart), millor actor de musical (Pep Cruz), millor actriu de musical (Mercè Martínez). V.O.+ de Cesc Gelabert va rebre el premi al millor espectacle de dansa i Splenda (Mag Lari/Focus), el guardó a millor espectacle familiar. El Butaca a la millor interpretació masculina va ser per segon any consecutiu per Pere Arquillué (Cyrano de Bergerac).

Incendis i La vampira del Raval, els espectacles amb més nominacions a la 18a edició dels Premis Butaca

Avui s’han presentat els nominats a la 18a edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que reconeixen totes aquelles produccions escèniques que s’han vist al nostre país en la darrera temporada. S’obre ara el període de votacions, que es realitza exclusivament mitjançant la web www.premisbutaca.cat (de l’11 d’octubre al 20 de novembre) La gala de lliurament dels guardons se celebrarà enguany al Mercat de les Flors de Barcelona el proper dimarts 27 de novembre a les 21:00 h.

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui un any més el període de votacions a les produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats, a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper 20 de novembre.

Per quart any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Mercat de les Flors (Plaça Margarida Xirgu, s/n. Barcelona), on el dimarts 27 de novembre es farà l’habitual gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Les nominacions

Incendis (La Perla 29), d’Oriol Broggi ha estat el muntatge més nominat d’aquesta edició dels Premis Butaca, amb set nominacions. Just per sota s’hi troben La vampira del Raval (Cia. Octubre Teatral), de Jaume Villanueva, amb sis nominacions; i El Comte Arnau (TNC), d’Hermann Bonnín, i El crim de Lord Arthur Savile (Egos Teatre), amb cinc nominacions.

Els nominats a millor muntatge són, a banda d’Incendis, La nostra classe (FEI/Grec’11), Qui té por de Virginia Woolf? (Teatre Romea), Els jugadors (El Canal/Teatre Lliure), El Comte Arnau, Hedda Gabler (Caer/Teatre Lliure/Teatro de la Abadía) i Campanades de boda (La Cubana). Pel que fa a directors, els nominats són: Hermann Bonnín per El Comte Arnau, Oriol Broggi per Incendis, Iván Morales per Sé de un lugar, Carme Portaceli per La nostra classe i David Selvas per Hedda Gabler.

Com a millor actor, estan nominats Pere Arquillué per Cyrano de Bergerac, Manel Barceló per Els dolents, Joan Carreras per Coriolà, Julio Manrique per Incendis i Lluís Soler per Luces de Bohemia. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Laia Marull per Hedda Gabler, Rosa Novell per Un fràgil equilibri, Carme Sansa per Vostè ja ho entendrà, Clara Segura per Incendis i Mar Ulldemolins per 20 de novembre.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són Sé de un lugar (Producciones Prisamata), La monja enterrada en vida (La Seca/Espai Brossa), Quartett (Atrium Produccions), 20 de novembre (Bohemia’s), Tots aquests dois (Círcol Maldà) i Litus (Flyhard Produccions). La vampirda del Raval, El crim de Lord Arthur Savile, Forever Young (El Tricicle) i Cop de Rock (Dagoll Dagom) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són No sé si… (Cia. Carrasco/Salometa S.L.), En attendant l’inattendu (Cia. Leandre-Claire/Nats Nus) i V.O.+ (Cesc Gelabert).